Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

5 Stron V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> [wolontariat] Poszukuję profesjonalnych programistów!
xtxmarcin80

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

>nie ma na świecie ani jednego serwera komercyjnego, który dołącza reklamy do hostowanych stron
Nigdy nie robiłeś stron na yoyo?

>Co w takim układzie Ty tracisz?
Pieniądze bo zapłaciłem za profesjonalny hosting na webd i domenę .pl.
Go to the top of the page
+Quote Post
d3ut3r

-----

Cytat
hosting i domena to 80 złotych, ale za jakość się płaci!!

Rozumiem że 80 zł za hosting i domenę to dla Ciebie jakość ? jeżeli tak to wybacz ale tylko potwierdzasz to co wszyscy już napisali. Zrozum że ryzyko projektu powinno leżeć tylko i wyłącznie po stronie pomysłodawcy właśnie tak się robi biznes nie szukasz jeleni tylko płacisz grupie programistów za stronę jak wypali to możesz dać im wtedy stałą pracę a samemu zostać milionerem. Jeżeli jednak projekt nie wypali to narażanie np. 5 ludzi którzy mają często na utrzymaniu rodzinę mieszkanie na brak kasy jest po prostu nie poważne. Dobry wpis w CV ? mogłaby tak napisać wirtualna Polska ale nie startujący projekt co z tego że napiszę sobie w CV, że "pracowałem" jako główny programista przy portalu mam-super-pomysl.pl skoro nikt o nim nie usłyszy ?. Mówienie że pomysł to 95% sukcesu, jest tylko wtórowaniem bezsensownym hasłom które często zobaczyć można w różnych super poradnikach jak zarobić milion w miesiąc, ktoś już napisał że sukces projektu to przede wszystkim ciężka praca zarówno czysto techniczna, jak i marketingowa itd.
+Quote Post
Cysiaczek

Grupa: Moderatorzy

@scanner - pójdźmy na kompromis, daj nam udziały w forum zamiast obniżki pensji jak to pisze ~xtxmarcin80 (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
xtxmarcin80

-----

Cytat
Zrozum że ryzyko projektu powinno leżeć tylko i wyłącznie po stronie pomysłodawcy właśnie tak się robi biznes nie szukasz jeleni tylko płacisz grupie programistów

Właśnie nie szukam jeleni a ryzyko jest tylko po mojej stronie. Gdybym szukał - to bym się kazał na przykład programistą składać po połowę na hosting!!!
+Quote Post
darko

-----

Litości, zamknijcie ten cyrk. Tego pana nie przekonacie logicznymi argumentami, ten typ tak ma.
+Quote Post
Bakus

Administrator serwera

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Jako "wynagrodzenie" może dodasz jeszcze zatudnionego programistę do znajomych na NK? No taki prestiż mieć Twoją Osobę w znajomych...

PS. Czy yoyo.pl jest komercyjnym dostawcą?
+Quote Post
Piogola

-----

Cytat(xtxmarcin80 @ 24.02.2011, 22:29:26 ) *
Właśnie nie szukam jeleni a ryzyko jest tylko po mojej stronie. Gdybym szukał - to bym się kazał na przykład programistą składać po połowę na hosting!!!

Ryzyko straty 80zł? Co to za ryzyko? (IMG:style_emoticons/default/withstupidsmiley.gif)
+Quote Post
d3ut3r

-----

Ale jak projekt nie wypali to im nie zapłacisz prawda ? więc ryzykują tylko oni ty będziesz w plecy 80 zł a za 200h pracy policz ile byś musiał zapłacić 1 programiście i to właśnie będzie jego strata. I powiedz mi teraz że to ty więcej tracisz.
+Quote Post
Bakus

Administrator serwera

-----

Zamiast inwestować w projekt 80zł lepiej zainwestuj w profesjonalny słownik... bez reklam...
+Quote Post
xtxmarcin80

-----

Cytat
PS. Czy yoyo.pl jest komercyjnym dostawcą?

Przecież to normalna firma!!

Cytat
Jako "wynagrodzenie" może dodasz jeszcze zatudnionego programistę do znajomych na NK? No taki prestiż mieć Twoją Osobę w znajomych...

To dobry pomysł. Można stworzyć stronę projektu na facebooku/nk i umieścić tam programistów.

Tak czy inaczej jutro umieszczę więcej szczegółów z projektu. Mam już 6 chętnych programistów.

Cytat
200h pracy policz ile byś musiał zapłacić 1 programiście i to właśnie będzie jego strata

Jeśli dobrzy programiści idą na staż za 300 złotych miesięcznie a to 40*4 160 godzin pracy to pewnie z 400 złotych. Czyli programista traci 80 złotych, dajmy na to pomysł jest wart 2000 złotych. Więc ja ryzykuję 2080 złotych jak programista mnie oszuka i ukradnie pomysł a programista tylko 400 złotych jeśli pomysł będzie zły. Dodatkowo są jeszcze inne atuty dla programisty - możliwość pracy na serwerze, wpis w CV itd.

Ten post edytował xtxmarcin80 24.02.2011, 22:39:34
+Quote Post
Bakus

Administrator serwera

-----

Cytat(xtxmarcin80 @ 24.02.2011, 22:37:40 ) *
Jeśli dobrzy programiści idą na staż za 300 złotych miesięcznie a to 40*4 160 godzin pracy to pewnie z 400 złotych.

Czy był byś tak wspaniałomyślny by wyjaśnić skąd posiadasz te dane?
+Quote Post
Cysiaczek

Grupa: Moderatorzy

To zdaje się jednak prowokacja (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
d3ut3r

-----

Pomysł jest nic nie wart dopóki nie udowodni swojej wartości w praktyce. Nie wiem co rozumiesz przez możliwość pracy na serwerze, osobiście nie sprawia mi zbytniej frajdy kopiowanie plików przez FTP. Nawet jeżeli są takie stawki na stażu w co jednak wątpię to raz, że na staż się idzie do firmy z ugruntowaną pozycją na rynku jeżeli onet zaproponowałby mi staż za free to bym poszedł, ale zwykły szary Kowalski startujący z kolejnym genialnym pomysłem na biznes w sieci jest raczej mało atrakcyjnym punktem w CV (zakładam że na rozbujanie projektu też trzeba czasu więc tuż po jego skończeniu i tak nic nikt nie wie). Z całym szacunkiem ale zamiast szukać programisty, pewnie również grafika i specjalistów od marketingu za darmo, zrób porządny biznes plan postaraj się o dotację Z Urzędu Pracy, z programu innowacyjna gospodarka, poszukaj tzw. Angel Investors zdobądź kapitał opłać ludzi i działaj.

+Quote Post
Daiquiri

Grupa: Administratorzy

Wybacz xtxmarcin80, ale rozśmieszasz mnie całym swoim jestestwem. Najpierw piszesz, że szukasz profesjonalisty, a potem wyjeżdżasz z wynagrodzeniami za staż. Wiem, że ciężko Ci to pojąć, ale czas rozumiany jako roboczogodzina kosztuje, bez znaczenia czy programista jest obecnie bezrobotny czy nie. Zrozum, że programiści nie potrafią żyć miłością do projektu i powietrzem. Mają zwykle kilka niezbyt wysublimowanych potrzeb takich jak pożywienie czy dach nad głową. Domyślam się, że brzmi to dla Ciebie dziwnie, ale tak właśnie jest. Chyba, że szukasz "profesjonalistów" na wikcie u Mamy. Nie ośmieszaj się z kosztami rzędu kilku złotych za domenę i hosting.

@Cysiaczek
Obawiam się, że nie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) .
+Quote Post
rzymek01

-----

xtxmarcin80, twoje wypowiedzi w tym temacie są na poziomie przeciętnego gimnazjalisty,
sądze, że padło juz wystarczająco za dużo odpowiedzi (które zabierają Wam czas mam nadzieje, że droższy niż 400zł za 200h (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) )
jak na taki temat, po co w ogóle drążyć taki temat?

jedyne co mnie zdzwiło to własnie tyle odpowiedzi,
no chyba, że potraktujemy to jako humor, to ok, jednak mam wrażenie że cześć osób powaznie odnosi się do argumentów @xtxmarcin80...
+Quote Post
everth

-----

Ostatnio pojawiają się coraz ciekawsze oferty - ferie czy może taka aura?
+Quote Post
xtxmarcin80

-----

Możecie sobie mówić co chcecie, za miesiąc napiszę tutaj i będę miał innowacyjną stronę odwiedzaną przez tysiące osób dziennie a programista będzie liczył zyski z reklam i wtedy będziecie żałować (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Oczywiście to jest dopiero wstępne założenie do użytkowników będzie dużo więcej!!!

Nie będę pokazywał maili bo to niekulturalne ale zainteresowanie projektem jest duże i dużo programistów pyta oszczegóły!!!

Ten post edytował xtxmarcin80 24.02.2011, 23:11:13
+Quote Post
Bakus

Administrator serwera

-----

Moje podsumowanie wątku podsunięte przez Hwao:
To prawda, że pomysł jest bezcenny... za całą resztę zapłacisz kartą Mastercard...
+Quote Post
crazy191

-----

Cytat(xtxmarcin80 @ 24.02.2011, 22:37:40 ) *
Dodatkowo są jeszcze inne atuty dla programisty - możliwość pracy na serwerze, wpis w CV itd.

Świetne!!!

Zawsze marzyłem o możliwości pracy na serwerze.

Boże dziecko, idź spać będzie więcej tlenu.
+Quote Post
darko

-----

L OOOOO L
+Quote Post

5 Stron V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
5 Użytkowników czyta ten temat (5 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 27.11.2025 - 13:10